In  verband met pinksteren zijn wij maandag  20 mei a.s. gesloten

Dinsdag 21 mei staan wij graag weer voor u klaar.

Sommatie-exploot

Een sommatie-exploot is een aanmaning waarin de debiteur gewezen wordt op zijn of haar openstaande verplichting. Uw debiteur krijgt bezoek van een van onze deurwaarders, die een sommatie (in de vorm van een exploot) aan uw debiteur uitreikt. Een sommatie-exploot is een door de deurwaarder uitgebracht stuk, dat wel wat weg heeft van een dagvaarding, waarin de debiteur nogmaals op zijn betaalverplichting wordt gewezen. Het doel van een sommatie-exploot is tweeledig:

In de eerste plaats is het een goede mogelijkheid om in direct contact (bij voorkeur in gesprek) te komen. Een bezoek van de deurwaarder is bewezen effectiever dan het sturen van een brief of het voeren van een telefoongesprek.

Daarnaast kan de deurwaarder ter plekke poolshoogte nemen om te bekijken hoe de situatie ter plekke is. Deze informatie kunnen wij dan meenemen bij het plannen van vervolgacties of als verhaalsinformatie gebruiken, voordat wij een gerechtelijke procedure opstarten. De kosten voor een sommatie-exploot kunnen niet worden verhaald op de debiteur.

Een sommatie-exploot biedt u -meer dan een sommatie-brief- de zekerheid, dat het stuk ook daadwerkelijk aan de debiteur is afgegeven of op het juiste adres is bezorgd.

Heeft u advies nodig?
Of heeft u een vraag?

Neem telefonisch contact met ons op:

010-4332488

Of stuur ons een bericht per email op post@bazuin.nl
of via het contactformulier.

  • Door dit nummer in te vullen kunnen wij u sneller van dienst zijn.